DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Sayın Bakanımız Yusuf TEKİN tarafından tanıtılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okullarda yapılması planlanan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanmaktadır.

28-12-202328-12-2023

Okul öncesi eğitim kademesinde çocuğun ailesi ile olan etkileşimini de içeren ev ortamı, öğrenme süreçleri üzerinde oldukça etkili olup ailenin katıldığı çalışmalar okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülür. Bu nedenle projeye aile-çocuk-okul iş birliğini güçlendirecek aile katılımı faaliyetleri ile başlanmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Aile katılımı, aile ile iş birliği yapmanın en etkili yollarındandır. Etkinliklere ailelerin katılımı sağlanırken ailelerin yapabilecekleri etkinliklerden başlanmalıdır. Uygulanacak aile katılım etkinlikleri; hazırlık, uygulama ve değerlendirme basamaklarını içermelidir ve ailelerin yapılan bir etkinlikte öncelikle gözlemci, daha sonra uygulayıcı olarak katılması sağlanmalıdır. “Dilimizin Zenginlikleri Projesi-Okul Öncesi Eğitim Kademesi Uygulamaları” kapsamında gerçekleştirilecek “Aile Buluşmaları” faaliyeti için projenin amacına uygun olarak hazırlanmış etkinlik örneklerine ekte yer verilmiştir. Ailelerin faaliyet adımlarına uygun olarak sınıf içerisindeki etkinliklere etkin katılımı önerilmektedir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi tam katılım ile okulumuzda da uygulanmaya başlanmıştır.

06-12-202306-12-2023